maandag 17 mei 2010

Evangelische voorgangers

De campagne loopt weer. Vandaag hadden we in het Tweede Kamergebouw in Den Haag een ontmoeting met 180 evangelische voorgangers. Van de kandidatenlijst waren André, Joël, Cynthia, Leon, Shamir en ikzelf aanwezig. Veel vragen en discussies, samen zingen en bidden in de oude zaal. Een zeer hartelijk gebeuren en een feest van herkenning. Indrukwekkend, toen aan het einde 180 man om ons heen kwamen staan om ons als kandidaten een zegen toe te bidden.

Aan het eind had ik een ontmoeting met drie in donkere pakken gestoken heren die wat aan de zijkant stonden en zichtbaar genoten. Zij bleken afkomstig te zijn uit de Hersteld Apostolische Zendingskerk en hadden eigenlijk verwacht ook reformatorische collega's aan te treffen. Hun verrassing was groot toen ze in een evangelisch feestje bleken te zijn terecht gekomen.
Ik vermoed eigenlijk dat alle voorgangers die niet tot de traditionele achterban: PKN, CGK en GKV behoorden voor vandaag waren uitgenodigd. Het smaakt in elk geval naar meer....... Volgende jaar ook maar eens wat Anglicanen of een Zevende Dags Adventisten uitnodigen?