zaterdag 29 mei 2010

Roze kandidaat.

Vandaag staat er een prachtig interview met Jonathan van der Geer op pagina 9 van de Volkskrant over zijn homo en christen zijn. Jonathan is één van onze persvoorlichters en ook kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Aanleiding voor het artikel is het homo-debat wat het COC vanavond organiseert en waar Ed Anker namens ons aanwezig is, want hij is onze "roze kandidaat".

Een maand of twee geleden was ik samen met twee anderen op het kantoor van het COC in Amsterdam om daar de positie van christelijke homo's te bespreken. Er zijn ook christelijke organisaties die zich daarvoor inzetten zoals Onze Weg, CHJC, Refo-anders en Contrario. In het gesprek werd ons gevraagd of wij een "roze kandidaat" hebben, iemand die zich opwerpt voor de belangen van homosexuelen.

Nu moet je niet gaan denken dat we gelijk de belangen van alle relnichten willen gaan behartigen, maar we hebben het hier wel over een groep mensen die regelmatig tegen serieuze problemen aanloopt. En dat gebeurt zowel binnen als buiten de christelijke context. In ons programma staat dat wij ons actief willen inzetten voor homo-emancipatie en volgens ons moet dat niet door alle mensen op één hoop te vegen, maar juist door ontspannen om te gaan met verschillen. Ed gaat het vanavond allemaal nog een keer uitleggen. En zoals ik al eerder schreef: Roze staat hem fantastisch!