donderdag 20 mei 2010

Balkenende & Co.

Gisteren was de ChristenUnie campagnetour in Fryslân. Samen met André, Arie, Esmé en Piet mocht ik op het podium in Leeuwarden onze standpunten verdedigen. Ik ben van mening dat de verwachte ombuigingen grote effecten zullen hebben, maar dat we de last daarvan dragelijk kunnen maken, als we de sterkste schouders de zwaarste lasten laten dragen. Heel anders dus dan bij de VVD, als we die hun gang laten gaan, blijven de topinkomens gespaard en zullen vooral gezinnen er één á tweeduizend euro per jaar op achteruitgaan. De VVD wil een aantal belangrijke gezinskortingen opheffen en af van de gratis schoolboeken.

Vlak voor de avond begon, opende het Radio 1 nieuws met: "De top van de ChristenUnie heeft scherpe kritiek op het functioneren van premier Balkenende." Gebrek aan leiderschap, geen teambuilder, CDA-belang in plaats van landsbelang.

Dat was wel een hele korte samenvatting van 5 pagina's tekst in Vrij Nederland, waarin drie jaar kabinet werd geëvalueerd. Dat ze die ene quote van Arie en André er nou juist uitgepikt hebben! Natuurlijk vielen deze gebreken ons wel op, maar dat Balkenende ook een paar heel positieve eigenschappen had is blijkbaar geen nieuws.

Het weer is prachtig, we zijn de caravan aan het inpakken. In onze tuin wordt gegraven, we gaan het hemelwater afkoppelen van de riolering, dat is goed voor het milieu. Vandaag vertrek ik naar Opwekking. Morgen ben ik campingbaas en de rest van het weekend ga genieten van zang, preken, samenzijn en de ChristenUnie.