woensdag 28 april 2010

Radioberichten

Op weg naar huis met radio 1 aan, hoor ik opeens het vrolijke bericht dat de top 12 van de ChristenUnie kieslijst vandaag op debattraining is geweest. Daarbij hebben ze ook stylingadviezen gehad. Het schijnt dat Ed een wintertype is en dat roze hem fantastisch staat. Ik denk dat we maar eens een avondje samen moeten gaan stappen. Benieuwd welke adviezen Ernst gehad heeft. IK WIL OOK EEN STYLINGADVIES!

Een aardig bericht kwam vanmorgen van Paul Depla, burgemeester van Heerlen en voorzitter van parkstad Limburg: ook in Limburg wordt krimp verwacht. Aanleiding was natuurlijk de nieuwe Atlas 2010 voor gemeenten die vorige week in Heerlen is gepresenteerd. Depla wil nu dat zijn regio een proeftuin voor krimpscenario's wordt want ook zijn huizenmarkt stagneert. Ik wil hem van harte uitnodigen om eens naar het Noorden af te reizen en ervaringen uit te wisselen, want met krimp en leegstand hebben wij al langere tijd ervaring. In Sneek en Leeuwarden zijn de woningbouwprogramma's uitgesteld en we weten allemaal wat van uitstel kan komen.... In de dorpen op het platteland zie je soms dat woningen jaren te koop staan en worden dichtgetimmerd als er geen nieuwe bewoners komen. De proeftuin van Depla bestaat al, in het Noorden. Alleen hij weet het nog niet.

Wat ons ontbreekt zijn middelen om de krimp uit te voeren. Nu overkomt het ons gewoon, maar eigenlijk zouden we de regie op het proces willen houden. Daarvoor is geld nodig en dat is er gewoon niet. En eigenlijk is dat gek: we investeren in de Randstad om daar bevolkingsintrek mogelijk te maken en als gevolg daarvan moeten we ook investeren in de wat rustiger gebieden om daar het vertrek van diezelfde mensen mogelijk te maken en de zaak leefbaar te houden. Op één of ander manier voelt dat niet goed, want het leidt niet tot een duurzame samenleving. Ik ben blij dat ons kantoor in Amersfoort staat en niet in Den Haag.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Gert, leuk dat je een blog bent gestart! Succes met campagne voeren. :) Maar vooral met de dagelijske politiek! Geertje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Gert, ik ben je meteen maar gaan volgen!

    BeantwoordenVerwijderen